Stameta winnaar 'Beste Leerbedrijf' Noord-Nederland

17-10-2014


De jury van het ‘Beste Leerbedrijf’ heeft zowel Van Lente Systeemintegratie B.V uit Deventer als Stameta B.V. uit Staphorst uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf van Noord-Nederland in 2014.

De jury kon dit jaar niet kiezen tussen twee bedrijven die elk op hun eigen wijze invulling geven aan het opleiden van vakmensen. Als uitzondering op de regel werd daarom gekozen voor een ex aequo uitslag.Juryvoorzitter Paul Hesselink van Kenteq verwoordde de beslissing als volgt: “Twee compleet verschillende bedrijven. Een groot bedrijf dat samen met de klant op zoek gaat naar innovatieve totaaloplossingen voor het gehele productieproces en een klein ambachtelijk metaalbedrijf. Beide met heel veel aandacht voor het opleiden van jonge mensen en eigen medewerkers. Ieder naar eigen kunnen en op eigen niveau. Elk met een grote maatschappelijke betrokkenheid en oog voor het technisch onderwijs in de regio. Wij troffen twee bedrijven die we het komende jaar als voorbeeld voor anderen met de eretitel Beste Leerbedrijf naar huis wilden laten gaan”.

Cor de Best, directeur van Van Lente Systeemintegratie B.V. en Anja Bosch, directeur van Stameta B.V. namen ieder een award, certificaat en een cheque ter waarde van 2.500 euro in ontvangst.
In deze verkiezing streden leerbedrijven in de techniek uit de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland tegen elkaar. 


Bron: https://metaalunie.nl/Details/2014/10/17/Stameta-winnaar-Beste-Leerbedrijf-Noord-Nederland-samen-met-Van-Lente